19-03-2002_092047_lipgloss.jpg
En sød gave til konfirmantinden en en lækker lipgloss fra Lanôme til 125 kr.

Fakta

I Danmark blev konfirmationen indført i 1736. Meningen var at sikre, at de unge kunne deres kristendom og forstod nadverens betydning. Vis man ikke var blevet konfirmeret inden det nittende år, kunne man komme i fængsel, indtil man havde lært nok til at blive konfirmeret. Derudover var konfirmationen vigtig, for uden den kunne man hverken stå fadder eller blive gift. Konfirmationen markerede overgangen fra barn til voksen. Pigerne kunne nu få voksen frisure og en sort lang kjole, og drengene fik lommeur og begyndte at ryge. ;

Det kan være svært at finde en gave. For hvem ved egenligt, hvad der foregår inde i hovedet på en konfirmand. Vi har spurgt en syvende klasse, som skal konfirmeres til april, hvad de ønsker sig.

Penge, penge, penge
Når man skal til konfirmation, er det tit nemmest bare at give penge. Det er også noget, konfirmanderne bliver glade for. På ønskelisterne fra Hornbæk Skole i Randers er penge det store hit. Så hvis du vil være sikker på at ramme plet, går du ikke galt i byen med en check.

Makeup og spil
Hvis du vil være lidt mere personlig og kreativ end et greb i lommen, så er der faktisk mange andre ting, som konfirmanderne bliver glade for. Ønskerne er meget afhængige af køn. Pigerne er kommet i den alder, hvor de interesserer sig for makeup og smykker. Mascara, lipgloss og parfume er fine bud på gaver til mellem 100-200 kr. Drengene er også begyndt at gå op i deres udseende, de ønsker sig tøj og seje kasketter. Computerspil er også at finde på de fleste lister.

De dyre gaver
I den dyre ende finder vi de klassiske konfirmationsønsker: en ny cykel, et kamera og et anlæg. Det er stadigvæk ting, som står højt på ønskelisterne, men nu er computere, Playstation 2 og DVD også føjet til.

Svømmedragt og spejderdolk
Mange 13-14 årige går til sport eller har andre fritidsinteresser. En gave, som kan bruges i den forbindelse, er også en god ide. Spørg til konfirmandens interesser, og find en personlig og anvendelig gave.
Aller Media A/S © 2015 - www.aller.dk